Acad. Emilian Popescu a fost depus în Biserica „Sfânta Vineri”

Academicianul Emilian Popescu a fost depus miercuri în Biserica „Sfânta Vineri” din Drumul Taberei. Slujba înmormântării va avea loc vineri, după care trupul va fi înhumat la Mănăstirea Cernica.

Slujba la așezarea în biserică a fost oficiată de unul dintre ucenicii săi, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Un adevărat pelerinaj are loc la biserica bucureșteană, unde ucenici, colaboratori, prieteni și cunoscuți îi aduc un ultim omagiu regretatului profesor.

Spre seară, o slujbă de pomenire la sicriul academicianului a oficiat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a rostit un cuvânt omagial în care a subliniat că evlavia față de Cuvioasa Parascheva l-a determinat pe Emilian Popescu să sprijine Parohia „Sfânta Vineri” din Drumul Taberei.

©Valentin Ivan / Protoieria Sector 6

Într-un text scris cu ocazia trecerii la cele veșnice a academicianului, PS Timotei Prahoveanul l-a numit pe acesta „un sacerdot nehirotonit, un alt fel de mărturisitor”.

Biserica „Sfânta Vineri” a fost unul dintre proiectele de suflet ale regretatului profesor. A fost epitrop și a depus eforturi constante pentru edificarea lăcaşului de cult.

„S-a zbătut pentru obținerea terenului suficient ridicării catedralei și a celorlalte construcții din jur. S-a ocupat de supravegherea calității lucrărilor de pictură, de sculptură, de arhitectură, biserica aceasta fiind oarecum o replică a Catedralei ‹Sfânta Sofia› din Constantinopol”, a menționat și Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul într-o intervenție la Radio Trinitas.

©Valentin Ivan / Protoieria Sector 6

Academicianul Emilian Popescu a trecut în veșnicie marți, la vârsta de 92 de ani.

Foto: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente