Acad. Bălăceanu Stolnici: Să mergeți la referendum pentru că este spre binele poporului român (VIDEO)

Într-un mesaj video postat de Ziarul Lumina pe contul oficial de Facebook, Academicianul Bălăceanu Stolnici îndemnă să mergem la Referendumul pentru definirea Căsătoriei, deoarece acesta reprezintă o acțiune prin care intervenim spre binele poporului român.

El spune că acest demers oferă şansa ca familia „formată dintr-un bărbat, o femeie și copiii lor, să fie garantată de lege, nu numai de Tainele Bisericii”.

Academicianul Bălăceanu Stolnici atrage atenţia că este nevoie de votul fiecăruia „pentru ca legiuitorii să fie atenți când fac legile care coordonează societatea”.

Text integral:

Familia, așa cum o cunoaștem noi, familia nucleară, acesta ar fi termenul exact, mai bun decât „familia tradițională”, formată din tată, mamă și copil, a fost elementul social fundamental al speciei (…).

Această familie nu e o structură întâmplătoare, este absolut necesară, pentru că nou-născutul nu e capabil să se mențină în existența lui și trebuie ocrotit (…).

Creatorul, când a creat specia umană, a introdus în sistemul lui nervos însuși elementele necesare pentru a impune acest comportament social de construire a unei familii, care a fost temelia de dezvoltare a societății umane.

Familia asigură procreația și desăvârșește educația. Nu poate să desăvârșească educația decât prin punctul de vedere feminin și punctul de vedere masculin.

Sigur că în tradiția noastră românească familia este mult mai mare, cu bunicii, bunicele, părinții și copiii, un aspect care în momentul de față aproape că a dispărut și constat cu durere un atac violent și asupra familiei nucleare, venind convergent din mai multe locuri, unde se urmărește o modificare completă a culturii noastre.

Eu vă îndemn pe toți să mergeți la acest referendum să vă exprimați dorința ca în România – că nu mai acolo putem, dar fenomenul să fie general, pe toată planeta – familia noastră nucleară, formată dintr-un bărbat, o femeie și copiii lor, să fie garantată de lege, nu numai de tainele bisericii, care sunt deasupra legii, dar care prin natura lucrurilor nu se pot impune cu forța cu care se impune o lege.

E nevoie de votul dumneavoastră, pentru ca legiuitorii să fie atenți când fac legile care coordonează societatea.

Vă rog să mergeți la acel referendum, pentru că nu este o simplă formalitate, ci este, în momentul acesta, o acțiune prin care interveniți spre binele poporului român.

Foto credit: Observator.tv

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…