A zecea Adunare a Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii are loc în octombrie

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii (ACOB-US) se va desfășura la Washington D.C., în perioada 2-5 octombrie.

Pe agenda din acest an figurează propunerea de a crea noi canale de comunicare cu credincioșii și  comitete pentru programele de tineret și de voluntariat.

Întrunirea va începe sâmbătă, 2 octombrie, cu slujba Vecerniei la Biserica Ortodoxă Antiohiană Sf. Ap. Petru și Pavel din Potomac, Maryland. Aceasta va fi urmată de o recepție privată pentru clerici și familiile lor.

Deschiderea oficială va avea loc duminică dimineață, în 3 octombrie, când ierarhii vor sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Sfânta Sofia din Washington, D.C., urmată de o recepție.

Programul va include, în după-amiaza aceleiași zile, și un eveniment caritabil care le va oferi tinerilor și publicului ocazia să interacționeze cu ierarhii în timp ce pregătesc kituri sanitare pentru persoanele defavorizate. Acțiunea are loc de la ora 17:00, ora locală, la Muzeul Bibliei.

Adunarea este formată din toți episcopii canonici ortodocși activi ai eparhiilor de pe cuprinsul Statelor Unite ale Americii. În ultimul deceniu, aceștia s-au întâlnit anual, pentru a discuta cele mai importante aspecte legate de Biserica Ortodoxă, misiunea, finanțele și implicarea ei socială.

Foto credit: Arhiva ACOB-US

Comentarii Facebook


Știri recente