A XIX-a întâlnire a Conferinței Europene a Radiourilor Creștine

Cea de-a XIX-a întâlnire a Conferinței Europene a Radiourilor Creștine a început, astăzi, 9 octombrie 2013, în Franța, la Lyon. Tema întâlnirii este „20 de ani – un suflu nou pentru CERC”, o temă legată de aniversarea din 2014, când Conferința va marca 2 decenii de la constituire.

La eveniment participă 25 de reprezentanți din partea a 12 radiouri creștine din 11 țări ale Europei.

Este vorba de Spania, Franța, Ungaria, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Cehia, România, Slovacia și Slovenia.

Radio Trinitas este reprezentat de diaconul Teodor Gradinaciuc, director de programe al postului, de la care aflăm mai multe detalii: „Programul de mâine cuprinde ateliere, teme legate de politica editorială a radiourilor, de modalitățile editoriale și tehnice prin care mesajul este transmis, precum și despre dificutlățile întâmpinate în transmiterea cuvântului. Vineri, în ultima zi a întâlnirii vor fi abordate probleme legate de noile tehnologii și platforme digitale și eforturile radiourilor de a se adapta la ele. Sesiunea finală va fi dedicată pregătirii aniversării a 20 de ani de la contituirea Conferinței”.

Conferința Europeană a Radiourilor Creștine a fost înființată la Bruxelles, în anul 1994, și reunește în prezent peste 600 de posturi de radio asociative sau comerciale din Europa care au în comun o viziune creștină asupra lumii.

Radio TRINITAS este membru al Conferinței din anul 2001, iar în 2006, a găzduit la Iași, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cea de-a 13-a întâlnire a CERC.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…