A V-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie

264 de elevi din toată țara au susținut astăzi proba de concurs din cadrul Olimpiadei Naționale de Religie. Competiția s-a ținut anul acesta la Cluj, fiind găzduită de Colegiul Tehnic Energetic din oraș. Subiectele au fost elaborate în funcție de fiecare nivel de studiu. Fiecare dintre variante a avut mai multe teme, elevii trebuind să scrie eseuri argumentative sau să comenteze pasaje din operele Sfinților Părinți ori ale unor teologi cunoscuți, demonstrându-și prin aceasta atât capacitatea de sinteză și creativitatea, cât și corectitudinea însușirii învățăturii de credință Ortodoxă, informează TRINITAS TV.

Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru clasele VII – XII se află la cea de-a V-a ediție. Alături de elevi se află, zilele acestea, și 43 de profesori însoțitori. Din fiecare județ participă un elev pentru fiecare nivel de studiu.

Până vineri, elevii, dar și profesorii lor însoțitori vor vizita mai multe obiective culturale și religioase din oraș, dar și din împrejurimi.

Rezultatele vor fi afișate pe 4 aprilie și tot atunci se vor putea depune contestațiile. Festivitatea de premiere va fi organizată în ziua următoare, în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente