A treia zi pascală la Buzău

Foarte mulți credincioși au participat, în a treia zi de Paști, la slujba de la Catedrala voievodală din Buzău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, informează TRINITAS TV.

„El a murit ca Om pe Cruce și apoi a Înviat ca Dumnezeu a treia zi din mormânt. Însă foarte frumos cum tâlcuiește Părintele Dumitru Stăniloae și anume că Învierea Mântuitorului Iisus Hristos s-a petrecut îndată după ce El și-a dat Duhul pe Cruce. Pentru că atunci s-a despărțit sufletul Său omenesc de trupul Său omenesc, trupul urma să fie coborât de pe cruce și îngropat în mormânt, dar Fiul lui Dumnezeu cu sufletul Său omenesc a coborât la iad și acolo a inundat cu strălucirea Luminii Sale dumnezeiești iadul cel mai de jos și a eliberat pe toți cei care au adormit cu nădejdea și credința în venirea lui Mesia”, a spus ÎPS Părinte Ciprian.

Catedrala voievodală din Buzău se află în apropierea Reședinței arhiepiscopale, fiind unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din oraș și din Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente