A treia întâlnire din cadrul Serilor Doxologia este dedicată poeziei creștine

Cea de a treia întâlnire din cadrul „Serilor Doxologia”, proiect inițiat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va avea loc azi, de la ora 19:00, în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași, și îi va așeza la aceeași masă pe părintele Dorin Ploscaru, pe Mioara Dragomir și pe Marius Iordăchioaia, potrivit „Ziarul Lumina”.

În cadrul „Serilor Doxologia”, Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași găzduiește în această seară întâlnirea cu tema „Poezia creștină și rănile sufletului. Scheme de tratament și reacții adverse”. Invitații vor fi poeții Dorin Ploscaru, Mioara Dragomir și Marius Iordăchioaia, iar întâlnirea va fi moderată de pr. Constantin Sturzu, consilier cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Iașilor. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar pentru cei care nu pot ajunge, dezbaterea va fi transmisă în direct pe portalul Doxologia.ro.

Părintele Dorin Ploscaru, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, s-a născut la 21 iulie 1959 în comună Podoleni, județul Neamț. În anul 1995 a debutat cu volumul de poezii „Să mori primăvara”, apărut la Editura Panteon, Piatra Neamț. Printre cărțile publicate se mai numără „Sâmbăta lui Lazăr”, Ed. Helicon, 1997, Timișoara; „Flașneta”, Ed. Libra, 2000; „Peștele pe uscat”, Ed. Dacia, 2000, Cluj-Napoca; „Peștele albastru”, Ed. Axă, 2005, Botoșani; seria „Poeți optzeciști”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, a fost premiat la mai multe festivaluri de poezie, fiind prezent în antologii de poezie din Italia, Germania, SUA.

Mioara Dragomir, lingvist și filolog de formație, și-a lansat recent la Editura Doxologia cartea-debut de poezii „Iubirea de a trăi. Treptele vieții”, în care vorbește despre om și despre realitatea de acum și dintotdeauna, raportată la modelul divin. Fiecare din cele cincizeci de poezii cuprinse în volum este însoțită de o ilustrație realizată de Lucian Săcrieru Dragomir, care are menirea să contureze mesajul transmis și să îl conducă pe cititor până la cele mai adânci trăiri.

Marius Iordăchioaia, blogger și poet din Piatra Neamț, deși el nu se recunoaște în nici una dintre numiri, este autorul volumului „Jurnal de tresăriri” și al blogului „Oameni și demoni”. În prefața la cartea „Jurnal de tresăriri”, Laurențiu Dumitru spune despre Marius Iordăchioaia că „își vărsă sufletul pe hârtie ca-ntr-o spovadă publică, într-un exercițiu de sinceritate cum nu am mai întâlnit, invitându-ne tainic la o introspecție a propriilor noastre vieți și alegeri. Deși e la modă să fii auto-critic până la masochism, autorul nu o face din manierism, pentru că așa ar da bine, ci pentru că el nu poate fi altfel. Metafora, drogul tare al scriitorilor, este aici doar un vehicul pentru a descrie o stare a lucrurilor și un vehicul spre Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente