A treia ediție a „Taberei din pridvorul satului” în Parohia Moreni, Protopopiatul II Iași

În perioada 01 – 05 august 2016 a avut loc cea de-a treia ediție a Taberei din pridvorul satului din localitatea Moreni, județul Iași, informează doxologia.ro

Aceasta a fost organizată de Parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Moreni, în parteneriat cu Parohiile Sfântul Ioan Botezătorul – Măcărești și Acoperământul Maicii Domnului – Tomești Deal, din Protopopiatul II Iași, precum și cu Primăria Comunei Prisăcani și Școala Generală Prisăcani.

140 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani s-au bucurat, timp de cinci zile, de atelierele și activitățile puse la dispoziție de organizatori și de echipa de animatori socio-educativi.

Scopul urmărit a fost de a oferi copiilor o modalitate de petrecere a timpului liber din vacanţă într-un mediu plăcut, la ei acasă și în proximitatea bisericii. Sperăm că a fost spre bucuria și spre folosul lor sufletesc și spre întărirea comuniunii dintre ei mai ales că, la fel ca și la edițiile precedente au participat nu doar copii din parohia noastră ci și copii veniți din parohiile Măcărești  și Tomești Deal, prin purtarea de grijă a părinților parohi Andrei Atudori și Nicolae-Cătălin Luchian, care au fost alături de noi zilele acestea, a declarat părintele Daniel Țifui, parohul Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Moreni, organizatorul principal.

În alcătuirea programului s-a avut în vedere ca grupele de copii, ce au purtat numele unui sfânt, să fie implicate în toate activitățile și atelierele. Astfel, în prima parte a fiecărei zile s-au desfășurat ateliere precum Întreabă preotul, reciclare, muzică, dans, lucru manual, iar după pauza de prânz s-au desfășurat activități sportive, drumeții, căutare de comori și alele, culminând cu un foc de tabără.

De menționat este faptul că așa numita vânătoare de comori, ce a avut loc în cea de a patra zi a taberei, a fost îmbinată și cu o activitate de ecologizare, ce a avut în vedere colectarea ambalajelor de plastic aruncate în spațiile publice din localitatea Moreni. Această activitate s-a dorit a fi un îndemn la conștientizarea importanței protejării și înfrumusețării mediului înconjurător, adresat nu doar copiilor ci și întregii comunități parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente