A trecut la cele veșnice părintele profesor Nicolae Achimescu

Părintele profesor Nicolae Achimescu, specialist renumit în istoria religiilor, a trecut la cele veșnice luni, 27 mai 2019.

Părintele Nicolae Achimescu s-a născut în data de 10 august 1955 în satul Şiroca, din comuna Godeanu, judeţul Mehedinţi.

În anul 1980 a finalizat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, iar în 1993 a obţinut titlul de Doctor în Teologie în cadrul Universităţii din Tubingen, Germania, Facultatea de Teologie Evanghelică.

În perioada 1993 – 2005 a fost lector, apoi, conferenţiar şi profesor la facultăţile de Teologie şi Litere ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a predat disciplina Istoria şi filosofia religiilor.

Între anii 2000 – 2004 a fost decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) din cadrul Ministerului Educaţiei şi expert evaluator în cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS).

Între 2005 şi 2010 a fost director al Şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Din anul 2008 a fost încadrat ca profesor universitar şi conducător de doctorat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian”, pe disciplina Istoria şi filosofia religiilor.

Pe lângă numeroase studii de istoria si fenomenologia religiilor, părintele Nicolae Achimescu a publicat mai multe cărți: „Testamentul Domnului nostru Iisus Hristos”, traducere din limba latină, „Istoria și filosofia religiei la popoarele antice”, „Budism și creștinism. Considerații privind desăvârșirea omului”, „Religie și filosofie”, „Noile mișcări religioase” ș.a.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente