A început simpozionul „Dragomirna: ctitori și restauratori”

La Mănăstirea Dragomirna din județul Suceava a început astăzi, 24 august 2014, Simpozionul „Dragomirna: ctitori și restauratori„, ediția a doua. În deschidere au fost oficiate un Te Deum și slujba Parastasului. Apoi a început sesiunea de comunicări, susținute de istorici și restauratori, în care sunt prezentate rezultatele activităților științifice de cercetare și de restaurare. Evenimentul va continua și mâine, cu prezentarea de referate.

Comunicările științifice din cadrul simpozionului vor aduce mai multe argumente în susținerea canonizării ctitorilor Mănăstirii Dragomirna, a mai spus maica stareță Macrina Săucinițianu, potrivit Radio TRINITAS. Este vorba de mitropolitul Anastasie Crimca și de domnitorul Miron Barnovschi.

„Organizarea acestor manifestări este o datorie de onoare a obștii față de ctitori și de restauratori întrucât se întrevede publicarea a două volume cu texte scrise despre Dragomirna și ctitori în decursul istoriei și alte două volume care să cuprindă textele comunicărilor care s-au susținut în anul 2009”, a precizat Stavrofora Macrina Săucinițanu, stareța Mănăstirii Dragomirna.

Simpozionul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu sprijinul financiar al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente