A început Olimpiada națională de cultură și spiritualitate românească pentru liceeni

Olimpiada interdisciplinară de Cultură și Spiritualitate românească pentru licee, etapa națională, a fost deschisă miercuri la vechea Catedrală Eparhială din Oradea. Episcopul Sofronie al Oradiei a oficiat slujba de Te Deum.

La ceremonia de deschidere au participat Preotul Aurelian-George Jambore, inspector patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, Arhim. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, Conf. Vasile Timiș, inspector general pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educației, Prof. Horia-Florian Abrudan, inspector școlar general al ISJ Bihor, Preotul prof. Radu-Valer Rus, vicar eparhial și director al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, și Părintele Teodor Cristea, preotul paroh al vechii Catedrale episcopale.

De asemenea, le deschiderea olimpiadei care a adunat 269 de elevi din țară au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, cadre didactice și părinți.

Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de bun venit: „Fiți bineveniți într-un oraș multicultural, așa cum este Oradea! Să vă simțiți bine și să vă bucurați!”.

„Da, n-o să puteți să câștigați toți, dar ați câștigat deja venind și trăind o astfel de experiență și vizitând un altfel de oraș. Sperăm să vă întoarceți ca să descoperiți orașul în toată frumusețea și profunzimea sa, pentru că Oradea are ce arăta țării și nu numai.

„Vă doresc mult succes tuturor! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Să vă întoarceți cu bine la casele dumneavoastră, laureați, cu pace și bucurie în suflet, ducând părinților, dascălilor și celor dragi ai dumneavoastră Vestea cea Bună și Mare pe care o vestim cu toții în zilele de acum: Hristos a înviat!”.

În cadrul evenimentului, membrii comisiei, reprezentanți ai autorităților locale și delegații din țară au ținut o scurtă alocuțiune.

Joi va avea loc proba scrisă, iar vineri se va desfășura proba orală, urmând ca sâmbătă să aibă loc festivitatea de premiere a olimpicilor naționali la Filarmonica de Stat din municipiul Oradea.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente