A început examenul de Bacalaureat

Examenul de Bacalureat – sesiunea 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Accesul în sala de examen s-a făcut la ora 8:30. Examenul a început la ora 9:00 şi durează 3 ore. 

Marţi, 29 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri se va desfăşura proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi.

Sursă imagine: Ministrerul Educaţiei.

Cu prilejul Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat, Părintele Patriarh Daniel a transmis un mesaj tinerilor în care a evidenţiat cât de importante sunt aceste examene pentru dezvoltarea lor şi i-a îndemnat pe părinţi, pe profesori şi pe preoţii din parohii să îi susțină în mod mai intens la finalul acestui an școlar dificil.

„În contextul dificil al unui an școlar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!”, transmite Patriarhul în mesaj.

Examenul de Bacalaureat este organizat în 802 centre.

Sursă foto: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…