A fost sfinţită cantina socială a Protoieriei Horezu

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a sfinţit marţi, 31 iulie 2018,  Cantina Socială „Avraam, primitorul de străini” a Protopopiatului Horezu, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cantina oferă zilnic, de luni până vineri, o masă caldă celor 25 de beneficiari aflaţi în evidenţa protoieriei.

După slujba de sfinţire, Arhiepiscopul Râmnicului a vorbit celor prezenţi despre importanța milosteniei pe care a definit-o drept o „concretizare a iubirii noastre față de aproapele”.

„În Sfânta Evanghelie se vorbește despre o comoară pe care noi trebuie să ne-o câștigăm în Cer, aceea care ar putea să ne asigure viața cea veșnică. Comoara de care ne vorbește Mântuitorul este cea a faptelor bune”, a subliniat ierarhul.

Înaltpreasfinţia Sa a explicat că „fiecare faptă bună a noastră este scrisă în Ceruri și reprezintă un zălog al mântuirii noastre”.

Citând din Sfântul Efrem Sirul, Arhiepiscopul Varsanufie a spus că „lauda creştinilor este milostivirea”.

„Mântuirea creştinilor este ca la masa lor, săracii să mănânce împreună cu ei, că din casa lor Hristos niciodată nu va lipsi”.

În Eparhia Râmnicului, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în cadrul programelor privind intensificarea activităților filantropice de susținere a persoanelor care pot beneficia de ajutor în vederea depăşirii unor situaţii care generează marginalizare sau excluziune socială, au fost înființate cantine sociale în toate cele patru protopopiate din Arhiepiscopia Râmnicului.

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează peste 800 de instituţii care oferă servicii sociale gratuite sau compensate după caz.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social.

Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente