A fost sfințită biserica Parohiei „Sf. Nifon” din Craiova

Biserica din Craiova închinată Sfinților Nifon, Patriarhul Constantinopolului, și Ioan Botezătorul a fost sfințită duminică, 5 mai 2019, de Mitropolitul Irineu al Olteniei.

Lăcașul de cult a fost construit în perioada 2011-2018 sub coordonarea Preotului paroh Mihai Narcis Nedelcu, hirotesit pentru aceste eforturi duminică în treapta de iconom stavrofor, informează Mitropolia Olteniei.

Biserica „Sf. Nifon” din Craiova. ©Mitropolia Olteniei

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Duminica Tomii după târnosirea bisericii, Mitropolitul Irineu a vorbit despre încredințarea asupra Învierii Domnului ca cel mai important demers spiritual.

„Învierea este speranța noastră de a fi cu Hristos și credința că El este prezent în Sfânta Biserică prin Sfintele Taine și că El conduce Trupul Său tainic, fiind Capul care direcționează întregul organism și pe fiecare dintre noi spre viața veșnică”, a spus Părintele Mitropolit.

„Așa cum a stat de vorbă cu Sfântul Toma, așa stă de vorbă cu fiecare dintre noi”, a continuat ierarhul, „ne deslușește nedumeririle, ne alungă îndoielile și ne certifică faptul că este viu și prezent în întreaga lume întotdeauna și până la sfârșitul veacurilor”.

IPS Irineu și preoții împreună slujitori la Biserica „Sf. Nifon” din Craiova. ©Mitropolia Olteniei

La finalul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a mulțumit și i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la construcția lăcașului de cult sfințit. Ierarhul s-a rugat ca ei să fie răsplătiți de Dumnezeu cu „daruri cerești și pământești”.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente