A fost republicat Catehismul creștinului dreptcredincios

Catehismul creștinului dreptcredincios a fost reeditat la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea a fost alcătuită de Pr. Dumitru Belu, Pr. Isidor Todoran și Iorgu Ivan în anul 1957, sub îndrumarea Patriarhului Iustin Moisescu.

Pentru a doua oară, cartea este publicată într-o formă revizuită și adnotată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Republicarea acestui Catehism reprezintă un omagiu adus Patriarh Iustin Moisescu (1977-1986), în contextul anului omagial al Bisericii Ortodoxe Române.

Descriind personalitatea Patriarhului Iustin, Patriarhul României spunea că acesta „a fost o figură reprezentativă a Ortodoxiei românești pe plan internațional”.

Anul 2019 a fost proclamat drept An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Lucrarea „Catehismul creștinului dreptcredincios” poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente