A fost instalat primul paroh al unei noi comunități ortodoxe din Bacău

Părintele Protopop Eugen Ciprian Ciuche a instalat duminică primul paroh unei noi comunități de credință din nordul orașului Bacău: Părintele Daniel-Ionel Marari este primul paroh al Parohiei „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”.

După slujbă, părintele protopop a citit Decizia de numire a preotului paroh și l-a felicitat pentru noua misiune duhovnicească.
„Îl felicităm astăzi pe părintele Daniel Ionel pentru noua misiune, dar și pentru faptul că astăzi serbează și ziua de nume a prea cucerniciei sale”, a spus Părintele Eugen Ciprian Ciuche.

„Suntem impresionați pentru faptul că încă din primele zile biserica este plină și se vede încă o dată gândul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, care spune că, atunci când o biserică se deschide, ea se umple de la sine. Biserica încă are puterea să ne cheme la mântuire și dovada că sunteți aici este și că răspundeți chemării lui Dumnezeu de a vă mântui și a vă sfinți.”

„Este nevoie întotdeauna de un călăuzitor. Așa spune Sfântul Antonie cel mare: Vai de cel care pleacă singur în pustie, căci, dacă greșește, nu are cine să îl călăuzească și să îl întoarcă la calea cea dreaptă. Aici nu este o pustie și nu sunt doar betoane turnate, ci este și un părinte viu, lucrător, un părinte deosebit, care are foarte multă experiență în activitatea cu tinerii și mai ales cu persoane ca dumneavoastră”, a mai spus părintele protopop.

Noul paroh a primit din mâinile Protopopului de Bacău Sfânta Evanghelie, crucea de binecuvântare și cheile bisericii.
Părintele Daniel-Ionel Marari este inspector eparhial la Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, unde organizează numeroase activități pentru copii și tineri.

Înainte de a deveni primul paroh al Parohiei „Sf. Ier. Vasile cel Mare”, a slujit o perioadă ca preot paroh la Parohia Fundu Tutovei, unde a construit o biserică și un complex parohial, apoi la Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău.

Foto: Protoieria Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente