A fost inaugurată „Casa Sus Inima” Bucureşti: Pacienții oncologici pot beneficia gratuit de cazare

Pacienții care nu domiciliază în Bucureşti, dar care urmează un tratament radioterapeutic în oraş au posibilitatea de a fi cazați în spațiul „Casa Sus Inima” din capitală. Locaţia a fost inaugurată săptămâna aceasta.

În Casa Sus Inima București, situată în sectorul 1, pe strada Luigi Cazzavillan nr. 44, oferim în mod gratuit cazare și alte servicii precum consiliere psihologică și navigare oncologic, pacienților oncologici care fac radioterapie, a declarat Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București.

Casa este complet mobilată, are o capacitate de cazare de maximum 14-16 paturi, dispune de trei băi, două bucătării, curte interioară și o zonă de triaj cu bucătărie și baie proprie, necesară în contextul pandemiei de COVID-19, complet separată de restul casei.

„În contextul pandemiei de COVID-19, consilierea psihologică și navigarea oncologică vor fi efectuate online. Am implementat toate măsurile necesare privind sănătatea și siguranța celor cazați în Casa Sus Inima București”, a spus Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București.

Casa Sus Inima – București este pregătită să primească primii săi rezidenți din rândul celor care încep ședințele zilnice de radioterapie în săptămâna 23-27 noiembrie 2020.

Cei interesați se pot programa la numărul de telefon 0751.138.783. Informații suplimentare pot fi obținute și prin e-mail, la adresele [email protected] și [email protected].

Asociația Sus Inima a inaugurat în 2019 prima casă din rețeaua Sus Inima, la Sibiu, și își propune să continue extinderea rețelei în orașele din țară în care există centre de radioterapie. Asociaţia a fost fondată în anul 2015 de Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer.

Cei care vor să ajute Asociația „Sus Inima” și, implicit, bolnavii de cancer, o pot face prin donații în contul RO59BTRLRONCRT0329488001.

Foto credit: Sus Inima/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente