A fost inaugurat primul centru de suport oncologic din Sibiu

La Sibiu a fost inaugurat sâmbătă primul centru de suport oncologic din judeţ. Persoanele diagnosticate cu cancer şi familiile lor vor primi sprijin din momentul aflării diagnosticului, în timpul tratamentului și ulterior.

Un membru important al echipei este părintele Constantin Necula care se raportează la această boală ca la „un semn (…) că avem nevoie unii de alţii”.

Într-o ediţie a emisiunii Universul Credinţei, Părintele Necula a răspuns la o întrebare legată de persoanele care se îmbolnăvesc de cancer şi a precizat  „nu avem voie să lăsăm pe nimeni să moară singur şi neajutorat”.

Exact acest obiectiv îl are noua instituţie inaugurată.

E foarte dificil să faci față unei boli de tipul acesta și să fii singur”, a declarat în cadrul conferinţei de presă organizată sâmbătă Lu Knobloch, unul dintre reprezentanții „Sus Inima”.

„Ne-am propus să venim în sprijinul bolnavilor de cancer și familiilor lor. Toată povestea a pornit destul de spontan, datorită faptului că într-un fel sau altul noi, toți trei, eu, Carmen Chindriș și părintele Constantin Necula, am fost afectați direct sau indirect de această maladie”.

„Prin experiențele pe care noi le-am trăit, ne-am gândit că poate ar fi cazul ca cineva să facă ceva și pentru bolnavii de cancer. Am pornit inițial gândindu-ne că ar fi foarte util să organizăm niște grupuri de suport pentru bolnavi și familiile lor, pentru că, pe lângă problema evidentă medicală a acestor oameni, ei se confruntă și cu niște probleme psihologice, depresie, alienare socială”.

Pacienții care nu domiciliază în Sibiu, dar care urmează un tratament radioterapeutic în oraş au posibilitatea de a fi cazați în „Casa Sus Inima” din str. Constantin Noica nr. 26, informează Tribuna.

Pe lângă cazare, beneficiarii vor putea participa, printre altele, la conferințe de informare susținute de specialiști ori ateliere de nutriție.

Cei care vor să ajute Asociația „Sus Inima” și, implicit, bolnavii de cancer, o pot face prin donații în contul RO59BTRLRONCRT0329488001.

Foto credit: Răzvan NEGRU/Tribuna

Comentarii Facebook


Știri recente