A fost inaugurat sediul sucursalei regionale BNR Constanţa

După ce a trecut printr-un amplu proces de restaurare, sucursala regională BNR Constanţa a fost inaugurată luni, 18 martie 2019, în anul în care se împlinesc 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraș din Dobrogea.

La eveniment au participat membri ai Consiliului de Administrație al BNR, reprezentanți ai Băncii Naționale a României, oficiali locali, membri ai comunității academice, financiare și ai mass media.

Ceremonia a debutat cu un moment festiv susţinut de studenţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” acompaniați de Fanfara Militară a Forțelor Navale.

Ulterior, la sediul Universității Maritime Constanța, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat în cadrul unui discurs, parcursul istoric al funcționării băncii centrale în orașul de la malul Mării Negre, precum și preocuparea permanentă a BNR pentru conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Actualul sediu al Sucursalei Regionale BNR Constanța, fostul Hotel Mercur, a intrat în proprietatea Băncii Naționale a României cu mai bine de 85 de ani în urmă.

Ca urmare a preocupării Băncii Naționale a României de a-și conserva patrimoniul imobiliar, o parte semnificativă a patrimoniului național, reabilitarea acestui sediu a fost finalizată în anul 2018.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente