A fost inaugurat sediul sucursalei regionale BNR Constanţa

După ce a trecut printr-un amplu proces de restaurare, sucursala regională BNR Constanţa a fost inaugurată luni, 18 martie 2019, în anul în care se împlinesc 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraș din Dobrogea.

La eveniment au participat membri ai Consiliului de Administrație al BNR, reprezentanți ai Băncii Naționale a României, oficiali locali, membri ai comunității academice, financiare și ai mass media.

Ceremonia a debutat cu un moment festiv susţinut de studenţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” acompaniați de Fanfara Militară a Forțelor Navale.

Ulterior, la sediul Universității Maritime Constanța, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat în cadrul unui discurs, parcursul istoric al funcționării băncii centrale în orașul de la malul Mării Negre, precum și preocuparea permanentă a BNR pentru conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Actualul sediu al Sucursalei Regionale BNR Constanța, fostul Hotel Mercur, a intrat în proprietatea Băncii Naționale a României cu mai bine de 85 de ani în urmă.

Ca urmare a preocupării Băncii Naționale a României de a-și conserva patrimoniul imobiliar, o parte semnificativă a patrimoniului național, reabilitarea acestui sediu a fost finalizată în anul 2018.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…