A fost inaugurat Parcul de Reciclare din Ioannina. Proiectul urmărește atingerea unui record mondial

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, a inaugurat miercuri noul Parc pentru Educație Ecologică și Reciclare cu Recompensă din Ioannina.

Parcul ecologic de reciclare a fost creat de Sistemul Colectiv Antapodotiki Anakyklosi (Reciclare cu recompensă) în colaborare cu Mitropolia ortodoxă de Ioannina și Organizația filantropică Apostoli a Arhiepiscopiei Atenei.

Potrivit Arhiepiscopiei, în perioada 30 aprilie – 5 mai 2019 se încearcă atingerea unui nou record Guinness privind reciclarea ambalajelor.

Preafericitul Părinte Ieronim a oficiat o slujbă de sfințire a noului parc de reciclare din Ioannina. Foto: Christos Bonis

Prezent la ceremonia de deschidere, Mitropolitul Maxim de Ioannina a afirmat că „inițial acest spațiu trebuia să devină o școală, un centru de educație privind mediul înconjurător și reciclarea”.

„Ceea ce trăim și facem aici și ceea ce începe astăzi în acest loc face parte dintr-un plan mai amplu, dintr-un program mai amplu, care sperăm să devină primul program de economie circulară pentru mediul înconjurător, cu acțiuni de voluntariat, cu acțiuni de educație, reciclare dar, în același timp, și cu acțiuni productive, care vizează mediul, astfel încât să putem educa tinerii din Ioannina și din toată Grecia care vor vizita acest loc”, a adăugat Mitropolitul Maxim.

Mitropolitul Maxim de Ioannina a adresat felicitări tuturor celor implicați în organizarea Parcului de reciclare din Ioannina. Foto: Christos Bonis / Ecclesia.gr

Arhiepiscopul Ieronim a lăudat demersul și a subliniat că „lucrurile care murdăresc și degradează mediul pot deveni ceva folositor pentru mediu, dar și o modalitate de a-i ajuta pe oamenii care suferă”.

„Există mulți oameni care consideră toate acestea ca fiind inutile”, a spus Arhiepiscopul în data de 1 mai 2019.

„Pe aceștia avem posibilitatea și îndemnul de a-i invita să vină și ei, dar întotdeauna această categorie de oameni își găsește propriile argumente, pe care le îmbracă în veșminte sfinte”.

Parcul pentru Educație Ecologică și Reciclare cu Recompensă din Ioannina este un spațiu de reciclare care cuprinde sisteme de reciclare cu recompensă pentru reciclarea ambalajelor din metal, plastic și sticlă.

Parcul conține aparate de reciclare de înaltă tehnologie, Grecia fiind a doua țară din lume după Suedia care utilizează astfel de sisteme de reciclare.

Foto credit: Ecclesia.gr / Christos Bonis

Comentarii Facebook


Știri recente