Cea de a doua zi a slăvitului Praznic al Învierii Domnului, 6 mai 2013, a fost zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din Parohia Micherechi (Méhkerék), din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor care au umplut locașul de cult și între care s-au numărat și mulți copii.
În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre măreția și frumusețea acestui Praznic Împărătesc aducător de multă bucurie în suflete, dar și despre schimbarea pe care întâlnirea cu Domnul Iisus Hristos cel Înviat o aduce în viețile celor care cred în El și s-au hotărât să Îl urmeze, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Un moment special al acestei zile de sărbătoare l-a constituit atât prezența elevilor de la Școala Generală Românească din localitate, cât și sceneta religioasă cu tema: „Arătările Domnului Celui Înviat”, pe care au interpretat-o la sfârșitul Sfintei Liturghii în fața clericilor, părinților, bunicilor și a dascălilor lor, dar și poeziile și cântecele dedicate Zilei Mamei, care în Ungaria este sărbătorită în prima duminică din luna mai. Programul, pregătit sub îndrumarea Părintelui Secretar Eparhial Visarion Tuderici, care predă ore de religie la această școală și a Doamnei Profesoare Maria Boca și care a fost prezentat și la Capela Românească din Budapesta, în Duminica Floriilor, a emoționat și bucurat pe toți cei prezenți, fiind răsplătit cu iconițe și dulciuri, oferite din partea reprezentanților Bisericii.
Tot copiii au rostit în grup atât Crezul, cât și rugăciunea „Tatăl nostru”, iar grupul credincioaselor de la „Oastea Domnului” au interpretat cu dinamism și însuflețire, la momentul împărtășirii clericilor, mai multe pricesne legate de Învierea Domnului, pregătite în perioada Postului Mare împreună cu Preotul Paroh Ioan Bun și Părintele Visarion Tuderici.
Astfel, bucuria pascală a fost sporită în această zi de gingășia și sensibilitatea pe care rugăciunile și programele religioase și culturale ale copiilor le-au adus în sufletele tuturor celor prezenți.