A doua zi de Paști la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Călărași

Luni, 6 mai 2013, a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. La Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, au fost prezente oficialități locale și mulțime de credincioși.

La momentul predicii, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre mărturisirea de credință pe care o facem prin salutul pe care-l folosim în aceste zile: „Hristos a înviat! – Adevărat a înviat!”, ca unii care am fost părtași Învierii Mântuitorului, ca fii ai lui Dumnezeu, născuți în Duhul Sfânt prin Învierea lui Hristos. Cu ocazia acestei sărbători Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Florin Dumitru, coslujitor la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Călărași, iar pe preacucernicul părinte diacon Valentin Chiriță, de la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, l-a hirotesit arhidiacon.

La sfârșitul slujbei toți credincioșii au fost binecuvântați și au primit Pastorala Preasfinției Sale la Praznicul Învierii Domnului.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a vizitat parohiile din Călărași: „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Mucenic Dasie” și „Sfântul Ierarh Nifon”, care au în desfășurare lucrări de pictură și restaurare.

Comentarii Facebook


Știri recente