A apărut un volum despre minunile Sfântului Spiridon mărturisite de credincioşii bucureşteni

Sfinții săvârșesc minuni și în zilele noastre. Trebuie să ne străduim să le vedem. Astfel, la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut un volum cu mărturii ale credincioșilor bucureşteni despre minunile Sfântului Spiridon.

Lucrarea „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Mărturii de la biserica Sfântul Spiridon – Nou din București” a fost editată sub coordonarea Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu (vicar administrativ patriarhal și preot coordonator al bisericii) și prin grija diaconului Vlăduț-Iulian Roșu, slujitor la această biserică.

„Inițiativa unei astfel de lucrări a început în anul 2017, când Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanu, Episcopul Basarabiei de Sud – pe atunci preotul coordonator al Catedralei – a așezat lângă racla Sfântului un mesaj de încurajare a credincioșilor pentru a lăsa acolo mărturiile lor scrise despre minunile Sfântului Spiridon pe care le-au trăit. Atât la racla Sfântului, cât și la pangarul bisericii, s-au primit zeci de mărturii, încă din primele zile”, menţionează echipa editorială.

Volumul mai cuprinde şi Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon, precum și un scurt istoric al Catedralei, însoțit de câteva fotografii reprezentative recente.

Sfântul Ierarh Spiridon

Sfântul Ierarh Spiridon s-a născut în cetatea Aschia, din Cipru, pe la anul 270 şi a trăit până pe vremea împăratului Constantin cel Mare (306-337) şi a lui Constanţiu (337-361), fiul lui.

La început a fost păstor de oi, apoi s-a căsătorit, iar după moartea soţiei sale a fost ales episcop în Trimitunda, aproape de Salamina.

A luat parte la Sinodul cel dintâi de la Niceea, din anul 325, fiind unul dintre cei 318 Părinţi episcopi care au mărturisit apostoleasca învăţătură, că Fiul lui Dumnezeu este cu adevărat de o fiinţă cu Tatăl. Sfântul Spiridon a arătat printr-o minune taina Sfintei Treimi, şi anume, luând o cărămidă, a făcut, prin rugăciune, ca ea să se desfacă în elementele din care era alcătuită: pământ, apă şi foc.

Foto credit: Editura Cuvântul Vieţii

Comentarii Facebook


Știri recente