A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I: Ed. Didactică şi Pedagogică

A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I realizat de Sorina Ciucă și Dragoș Ioniță, profesori cu experiență vastă atât la catedră, cât și în elaborarea de manuale. Este unul din cele trei manuale câștigătoare pentru Clasa I avizate de Patriarhia Română.

Autorii afirmă că și-au dorit să prezinte căldura credinței ortodoxe într-o formă actuală, modernă și atractivă, urmărind „ca elevii să dobândească atât cunoștințe în domeniul credinței străbune, cât și deprinderi și atitudini demne de un mic creștin”.

Manualul conține un scurt ghid de utilizare pentru profesor, precum și recapitulări și evaluări după fiecare capitol.

Familiarizarea copiilor cu textul Sfintei Scripturi este facilitată de citatele biblice regăsite la fiecare lecție.

„Cunoștințele și abilitățile se însușesc de către elevi cu foarte mare ușurință prin multitudinea de exerciții transpuse în jocuri specifice vârstei lor”, explică autorii.

„Toate exercițiile propuse au o latură jovială, ludică, dar care solicită și dezvoltă în egală măsură gândirea și creativitatea”, adaugă ei. Grafica este inspirată din cărțile de basme dragi copiilor.

Referent de specialitate al manualului este dr. Oana Moșoiu, lector la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, iar consultantul științific este dr. Vasile Timiș, conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Manualul este accesibil în format digital aici.

Alte două manuale de Religie Ortodoxă pentru Clasa I au fost publicate la Paralela 45 și Editura Akademos.

Cele trei titluri au trecut printr-un proces riguros de selecție și au fost avizate de Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale și de Ministerul Educației și Cercetării.

Vezi și:

Foto credit: Editura Didactică și Pedagogică

Comentarii Facebook


Știri recente