A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I: Ed. Akademos

A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I realizat de Cristian Alexa, Inspector școlar pentru disciplina Religie (Mun. București), și Mirela Șova, profesor metodist de Religie. Este unul din cele trei manuale câștigătoare pentru Clasa I avizate de Patriarhia Română.

Autorii și-au dorit să le ofere profesorilor și copiilor un manual care „să le aducă bucurie: a descoperirii, a cunoașterii, a lucrului împreună”, inclusiv atunci când predarea se face online, și care să conducă la aplicarea celor învățate în viața de zi cu zi.

Manualul este ilustrat de Silvia Mitrea. De-a lungul lecțiilor, copiii sunt călăuziți de Buburuză, simbol al prieteniei și al bunătății, și de Bufniță, semn al înțelepciunii.

O atenție sporită a fost acordată versiunii digitale, care conține numeroase exerciții interactive și jocuri didactice interdisciplinare, imagini suplimentare și materiale video.

Referenții manualului sunt Părintele Profesor David Pestroiu, Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, și Silvia Cristina Fulaș, profesor gradul I de Religie la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală.

Lecțiile oferă „o percepție antrenantă și pasionantă asupra cunoașterii și explorării fenomenului religios”, scrie Părintele David Pestroiu.

El mai menționează că manualul contribuie atât la formarea elevilor în plan cognitiv, cât și spiritual, prin cultivarea unor deprinderi religioase.

Manualul poate fi descărcat în format digital de aici. Pe pagina editurii se găsesc mai multe formate online, un pliant de prezentare și o planificare calendaristică a lecțiilor, în conformitate cu programa școlară.

Alte două manuale de Religie Ortodoxă pentru Clasa I au fost publicate la Paralela 45 (poate fi răsfoit aici) și Editura Didactică și Pedagogică (poate fi răsfoit aici).

Cele trei titluri au trecut printr-un proces riguros de selecție și au fost avizate de Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale și de Ministerul Educației și Cercetării.

Vezi și:

Foto credit: Editura Akademos

Comentarii Facebook


Știri recente