Proiect educațional socio-cultural în Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a părintelui protopop Costică Busuioc, al Protoieriei Bacău, s-a implement în Parohia „Sfinții Trei Ä°erarhi” Bacău proiectul Școala de vară „Joc și creație” , în parteneriat cu Școala Gimnazială ” Mihai Drăgan” Bacău, Parohia „Sfântul Nicolae” Bacău și Fundația ” Episcop Melchisedec” Roman, în perioada 6-12 iulie 2014.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta, celor 30 de copii participanți, o educație nonformală și informală de calitate, o educație diferențiată, axată pe descoperirea și dezvoltarea potențialului copilului, potrivit mmb.ro.

Proiectul este structurat pe patru activități distincte, ce urmăresc atingerea următoarelor obiective: deprinderea tinerilor cu viața religioasă, descoperirea importanței Sfintei Euharistii și a Sfintei Spovedanii în viața lor, dezvoltarea capacității de creație literară și artistică, creșterea încrederii în propriile forțe creative, cunoașterea istoriei, a valorilor morale și a vieții Sfinților Brâncoveni- modele de jertfă , iubire și devotament, deprinderea cu viața religioasă din comunitatea lor religioasă, descoperirea frumuseții cultului și a cântului bisericesc. Responsabili de implementarea acestui proiect sunt pr. psiholog Aurel Cîrlan, prof. Oboroceanu Carmen, prof. Alistar Didi, pr. Sârcu Ovidiu, prof. Cîrlan Mirela-Nela și prof. Manole Gabriela, care vor implica elevii în diverse tipuri de activități: ateliere de creație, eseuri, colaje, creație literară etc.

Acest proiect a fost inițiat în contextul declarării anului 2014 ca „An Omagial Euharistic” și „An Comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” și se înscrie în șirul activităților cultural-religioase și socil-filantropice derulate în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. „Mulțumim Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul pentru arhiereasca binecuvântare și spijinul acordat, părintelui protopop Costică Busuioc, al Protoieriei Bacău, d-nei prof. Toma Magdalena, Director al Școlii Gimnaziale „Mihai Drăgan” Bacău, părinților, profesorilor și celor care ne-au sprijinit să putem duce la îndeplinire obiectivele acestui proiect”, a declarat preotul Aurel Cîrlan, paroh al Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…