Proiect educațional socio-cultural în Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a părintelui protopop Costică Busuioc, al Protoieriei Bacău, s-a implement în Parohia „Sfinții Trei Ä°erarhi” Bacău proiectul Școala de vară „Joc și creație” , în parteneriat cu Școala Gimnazială ” Mihai Drăgan” Bacău, Parohia „Sfântul Nicolae” Bacău și Fundația ” Episcop Melchisedec” Roman, în perioada 6-12 iulie 2014.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta, celor 30 de copii participanți, o educație nonformală și informală de calitate, o educație diferențiată, axată pe descoperirea și dezvoltarea potențialului copilului, potrivit mmb.ro.

Proiectul este structurat pe patru activități distincte, ce urmăresc atingerea următoarelor obiective: deprinderea tinerilor cu viața religioasă, descoperirea importanței Sfintei Euharistii și a Sfintei Spovedanii în viața lor, dezvoltarea capacității de creație literară și artistică, creșterea încrederii în propriile forțe creative, cunoașterea istoriei, a valorilor morale și a vieții Sfinților Brâncoveni- modele de jertfă , iubire și devotament, deprinderea cu viața religioasă din comunitatea lor religioasă, descoperirea frumuseții cultului și a cântului bisericesc. Responsabili de implementarea acestui proiect sunt pr. psiholog Aurel Cîrlan, prof. Oboroceanu Carmen, prof. Alistar Didi, pr. Sârcu Ovidiu, prof. Cîrlan Mirela-Nela și prof. Manole Gabriela, care vor implica elevii în diverse tipuri de activități: ateliere de creație, eseuri, colaje, creație literară etc.

Acest proiect a fost inițiat în contextul declarării anului 2014 ca „An Omagial Euharistic” și „An Comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” și se înscrie în șirul activităților cultural-religioase și socil-filantropice derulate în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. „Mulțumim Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul pentru arhiereasca binecuvântare și spijinul acordat, părintelui protopop Costică Busuioc, al Protoieriei Bacău, d-nei prof. Toma Magdalena, Director al Școlii Gimnaziale „Mihai Drăgan” Bacău, părinților, profesorilor și celor care ne-au sprijinit să putem duce la îndeplinire obiectivele acestui proiect”, a declarat preotul Aurel Cîrlan, paroh al Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente