Duminica Ortodoxiei la Catedrala Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova

Câteva sute de credincioși au participat astăzi, în Duminica Ortodoxiei, la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Craiova, ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

După citirea Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, IPS Părinte Mitropolit a vorbit credincioșilor despre semnificația duhovnicească a primei duminici din Postul Sfintelor Pasti, subliniind bucuria sărbătoririi Ortodoxiei în această duminică.

„Biserica noastră a rânduit, prin Sfântul Sinod, ca astăzi să marcăm sărbătoarea Ortodoxiei, o sărbătoare a bucuriei, când ne manifestăm mai pregnant dragostea față de semenii noștri, ajutorul față de cei aflați în necazuri și nevoi, așa cum o facem și prin colecta pe care o organizăm an de an în această duminică. În acest fel, Împărăția Cerurilor coboară în mijlocul nostru, iar noi ne pregătim să devenim moștenitori ai ei în viața cea veșnică.

De altfel, Ortodoxia prezintă Biserica drept icoană a Împărăției Cerurilor, pentru că Biserica este cu adevărat locul sfânt de întâlnire, de comuniune și comunicare dintre Dumnezeu și oameni, știut fiind că Biserica este însăși trupul Mântuitorului Iisus Hristos, iar noi mădularele sale”, a spus IPS Irineu.

În cadrul Sfintei Liturghii arhierești săvârșite la Catedrala mitropolitană din Craiova, diaconul Samfira Răzvan a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Izvorul Tămăduirii” din orașul Calafat, Protoieria Băilești, județul Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente