Tabără religioasă: Copiii românilor ortodocși din Québec, Canada, au unit cateheza cu activitățile recreative

Copii și tineri români ortodocși din provincia canadiană Québec au participat, în perioada 1-5 martie, la Tabăra  religioasă „Sf.  Ap. Andrei și Sf. Ioan Casian”.

Cei 33 de participanți au spus în fiecare dimineață și seară rugăciuni, au ascultat cateheze despre Facerea lumii, despre Sfânta Liturghie și rugăciune și s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Din program nu au lipsit nici activitățile recreative, cum ar fi atelierele de creație (vopsit ouă de Paști, mărțișoare), activitățile în aer liber și un turneu de șah.

De asemenea, Grupul de dans folcloric românesc „Datina” din Montreal a prezentat un minirecital de dansuri, urmat de un atelier de dansuri populare cu participanții la tabără.

În colaborare cu echipa de monitori, părintele Grigore Țapuc a animat discuțiile cu tinerii, iar părintele Constantin Lupașcu i-a spovedit și a oficiat Sfânta Liturghie. Echipa de la bucătărie i-a încântat pe participanți cu un meniu cu specific românesc și canadian.

Tabăra, ajunsă anul acesta la a cincea ediție, a fost posibilă prin implicarea voluntarilor și prin donațiile oferite de mănăstirea  românească din Mono, provincia Ontario, și de Asociația Femeilor Ortodoxe Române (AROLA) de la Catedrala Episcopală din St Hubert.

Foto credit: Episcopia Canadei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente