Să avem același curaj ca Sfântul Arhidiacon Ștefan, a spus Episcopul Macarie la hramul bisericii din Lund

„Să avem același curaj ca al Sfântului Arhidiacon Ștefan fără să ne refugiem neconsolați în deprimare, să avem același curaj al martirilor și mărturisitorilor Bisericii noastre fiindcă toți aceștia ne arată că în durere și în persecuție nu au fost lăsați singuri”, a îndemnat Episcopul Macarie al Europei de Nord în predica rostită la hramul bisericii românești din Lund, Suedia.  

Sfânta Liturghie a fost oficiată miercuri de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, în parohia „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului povățuitoarea tinerilor” și „Sfinții Mucenici și Arhidiaconi Ștefan și Laurențiu”.

În predica rostită la Sfânta Liturghie, Episcopul Macarie a evidențiat faptul că Mântuitorul Hristos nu îi părăsește pe cei aflați în primejdie.

„Sfântul Arhidiacon Ștefan nu a fost lăsat singur de Mântuitorul Hristos. Dacă s-ar fi întâmplat asta, Ștefan nu ar mai fi fost plin de Duhul Sfânt și de curaj ca să îl mărturisească pe Domnul până la Sfârșit și să îndure acele chinuri cumplite”.

„Mai cu seamă în necaz, în persecuție și în durere Domnul nu ne lasă singuri. Domnul nu ne lasă singuri în fața furtunilor și valurilor vieții. Domnul ne poartă pe brațele sale milostive, ne ține la pieptul Său iubitor așa cum l-a ținut pe Sfântul Arhidiacon Ștefan”.

La finalul slujbei, toți copiii prezenți au primit mai multe daruri din partea Episcopului Macarie al Europei de Nord.

Orașul Lund este un important centru universitar al Suediei, o treime din tinerii suedezi studiind la facultățile din acesta, conform Trinitas TV.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente