O parohie vâlceană a oferit pompierilor 200 de cărți de rugăciune

Parohia „Înălțarea Domnului”  – Ostroveni a oferit 200 cărți de rugăciune pompierilor din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Preotul Ion Dincă, parohul comunității care a donat cărțile a declarat pentru Arhiepiscopia Râmnicului că „prin rugăciune, puterea de a-L iubi pe Dumnezeu crește, iar orice creștin adevărat are vocația de a deveni model, pentru cei din jur”.

„În toate momentele, mai ales în cele dificile din viaţa de zi cu zi, rugăciunea trebuie așezată drept cârmă înaintea Mântuitorului Hristos, pentru a dobândi pacea, liniştea, bucuria şi ocrotirea duhovnicească”.

În contextul incendiilor de vegetație izbucnite în Grecia, încă din luna iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis mai multe grupuri de pompieri care să îi ajute pe colegii lor greci în lupta cu flăcările.

Sfântul Iosif cel nou de la Partoş a fost ales de Corpul Pompierilor Militari ocrotitor al celor care luptă cu flăcările, pentru că în 1652 prin rugăciunile sale a salvat Timișoara dintr-un mare incendiu. Hotărârea a fost ratificată prin decizia Sfântului Sinod din februarie 1997.

Foto credit: Facebook / ISU Vâlcea

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…