Episcopul Gurie a fost comemorat la un an de la trecerea în veşnicie: Slujbe, lansare volum omagial, dezvelire monument

Preasfințitul Părinte Gurie a fost comemorat vineri la împlinirea unui an de la trecerea în veșnicie.

Slujba de pomenire a fost oficiată la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva de mai mulți ierarhi conduși de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului.

Au fost prezenţi consilieri eparhiali, protopopi, preoţi din eparhia hunedoreană, monahi şi monahii din aşezămintele monahale ale eparhiei, oficialităţi centrale, judeţene și locale, membrii familiei Părintelui Episcop Gurie, precum şi credincioşi.

Mitropolitul Laurenţiu a evocat personalitatea duhovnicească a celui care a ctitorit Episcopia Devei şi Hunedoarei, transmițând și un mesaj de binecuvântare din partea Patriarhului Daniel, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Cu ocazia comemorării, în Sala de festivități a Centrului Eparhial, Episcopul Nestor al Devei şi Hunedoarei a prezentat volumul omagial intitulat „Episcopul Gurie Georgiu, întâiul arhipăstor al Devei și Hunedoarei. Mărturii, gânduri, amintiri”.

A fost vizionat un scurt film conținând imagini din viața și activitatea Episcopului Gurie Georgiu, după care a fost dezvelit monumentul edificat în memoria ierarhului, amplasat în curtea Centrului Eparhial din Deva.

Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la Domnul în 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. El a fost înhumat două zile mai târziu în Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

Citeşte şi: Mitropolitul Ardealului a inaugurat Grădinița „Episcop Gurie Georgiu” din Deva

Foto credit: Episcopia Devei şi Hunedoarei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente