Varşovia: Lucrările la Catedrala „Sfânta Sofia” avansează

Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, a vizitat luni, 30 ianuarie 2017, șantierul Catedralei Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu. Preafericirea Sa a cercetat stadiul lucrărilor efectuate la edificiul bisericesc din cartierul Ursynów al Varşoviei.

Piatra de temelie a locaşului de cult a fost aşezată în data de 05 decembrie 2015, slujba de sfinţire fiind prezidată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

Cu prilejul acelui moment solemn, Preafericitul Părinte Sava a vorbit despre importanţa viitorului lăcaş de cult, accentuând că acesta „reprezintă o recunoștinţă de rugăciune adusă predecesorilor noștri ortodocși, care și-au dat viaţa pe altarul slujirii lui Dumnezeu și al Patriei”. 

Sfinţirea pietrei de temelie a noii catedrale din Varşovia – Basilica.ro

***

Biserica Sfânta Sofia, Înţelepciunea lui Dumnezeu va avea cinci cupole, iar interiorul bisericii va fi decorat cu fresce şi mozaicuri. Catedrala va fi o clădire cu un etaj, cu mezanine interioare, care vor fi utilizate pentru cor. Cel mai înalt punct va fi reprezentat de o cupolă consolidată din fier-beton, cu diametrul extern de 8,1 m şi înălţimea de 21,6 m.

Un element important al faţadei îl reprezintă clopotniţa, care va avea o înălţime de 16,55 m.

Locul pe care va fi construită catedrala precum şi o troiţă au fost sfinţite în data de 24 octombrie 2015 de către Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii.

Sursa: orthodox.pl

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…