Slujbă de pomenire pentru Părintele Arhimandrit Rafael Ghiţă

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat în această seară, 3 iunie 2015, în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon-Nou” din Capitală, slujba de pomenire pentru Părintele Arhimandrit Rafael Ghiță care a trecut la cele veşnice în această dimineaţă. Alături de Preafericirea Sa s-a aflat un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoţi şi diaconi.

”A avut mai multe încercări, mai multe suferințe, dar mai ales, în ultimii ani, a suferit cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu din cauza unei boli necruțătoare și prin aceasta a arătat smerenia sa, multa credință și multa speranță în Dumnezeu. Când un arhimandrit, un ieromonah sau preot trece la Domnul înseamnă că dacă a fost rugător pe pământ va fi rugător și în ceruri. Este o lucrare a lui Dumnezeu că trecerea sa la cele veșnice a avut loc tocmai când ierarhii țării sunt adunați în ședință de lucru a Sfântului Sinod. De aceea, noi, cei care l-am cunoscut am hotărât să venim să facem o rugăciune pentru odihna sufletului său și să ne rugăm lui Dumnezeu să-l așeze împreună cu drepții, împreună cu sfințiții slujitori ai Săi în Împărăția cerurilor și să dăruiască sufletului său odihnă în pacea, iubirea și lumina Preasfintei Treimi”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Părintele Arhimandrit Rafael Ghiţă s-a născut în comuna Negraşi, judeţul Argeş, la 2 septembrie 1956. Devenit ierodiacon, apoi ieromonah, din toamna anului 1983 a fost transferat la Catedrala patriarhală din București, unde s-a remarcat prin slujire și vocea deosebită.

Trupul Părintelui Arhimandrit Rafael Ghiță este depus la Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon-Nou” din Capitală, unde a slujit în ultima parte a vieții sale. Înmormântarea va avea loc vineri dimineață, la Mănăstirea Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…