Hramul mănăstirii Fârdea

Și în acest an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, numeroși credincioși și-au îndreptat pașii spre mănăstirea Fârdea, din apropierea lacului de acumulare Surduc, județul Timiș. Slujbele religioase închinate slăvitului praznic au debutat aici joi seara cu un bogat program liturgic, oficiat de slujitori de la mai multe parohii și mănăstiri timișene, în frunte cu ieromonahul Maxim Anton, duhovnicul mănăstirii.

Bucuria pelerinilor veniți la sărbătoarea hramului a fost încununată de prezența în mijlocul obștii, conduse de monahia Antonia Sfrijan, a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi de la parohiile și mănăstirile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic al studenților timișoreni din ASCOR, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Așezământul monahal de la Fârdea a fost înființat în anul 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, mai întâi ca schit, iar apoi ca mănăstire de maici cu viață de obște. În prezent, obștea mănăstirii cuprinde 16 viețuitoare, stareță fiind monahia Antonia Sfrijan. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 12 august 2001 de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. În fiecare vară, la mănăstire se organizează tabără pentru elevele și studentele timișene, în cadrul căreia sunt împletite armonios activitățile gospodărești cu rugăciunea cea de toată ziua.

Comentarii Facebook


Știri recente