60 de specialiști ai Federației Filantropia au învățat cum să prevină și să trateze dependențele

Federația Filantropia a încheiat vineri a doua sesiune de formare de consilieri în domeniul adicțiilor, la care au participat 60 de specialiști ai organizațiilor membre. Formarea a beneficiat de finanțare din partea organizației Caritatea Creștin Ortodoxă Internațională (IOCC).

Cursurile s-au desfășurat în perioada 22-24 iulie și au pus accentul pe problema adicțiilor digitale, adică a dependenței de dispozitivele inteligente conectate la Internet.

Cei 60 de participanți au dobândit competențe informatice, sociale și civice, au învățat cum să contribuie la menținerea integrității și siguranței beneficiarilor, cum să-și planifice activitățile și cum să comunice cu beneficiarii.

Formarea a atins și teme precum lucrul într-o echipă multidisciplinară, gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor, campaniile de prevenire și informare a tinerilor cu privire la riscul dependențelor.

O altă parte a sesiunii a fost alocată consilierii persoanelor afectate direct sau indirect de dependență, îndrumării pacienților pentru tratament și monitorizării lor în timpul tratamentului de dezintoxicare și după finalizarea lui.

Cursul a fost autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi s-a finalizat cu un examen de absolvire. Certificatul furnizat este recunoscut la nivel național şi este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Formarea a fost finanțată de organizația Caritatea Creștin Ortodoxă Internațională (IOCC) și a fost organizată cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Foto credit: Federația Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente