6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață.

Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.


Avortul a fost principala cauză a morții în 2018: 42 milioane vieți curmate


Marșul din Chicago comemorează de asemenea „marea tragedie a legalizării avortului în Statele Unite împreună cu devastatoarele sale consecințe sociale, morale și juridice” așa cum declară organizatorii pe pagina oficială de Facebook.

„Chemăm liderii religioși, civici și comunitari să reînnoiască toate eforturile pentru a construi o națiune care afirmă demnitatea autentică a femeilor și a bărbaților, darul vieții și o cultură dedicată protecției prin lege și iubire a copiilor în orice etapă a dezvoltării lor”, au transmis organizatorii.

Marșul pentru Viață Chicago, 13 ianuarie 2019. Foto: Karen Callaway/ Chicago Catholic

În România și Republica Moldova anul acesta Marșul pentru Viață va fi organizat în mai multe orașe sâmbătă, 23 martie 2019, și va avea rolul de a sublinia unicitatea persoanei umane din momentul concepției.

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

Foto credit: Chicago Sun Times

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…