500 de elevi din municipiul Bacău au primit ghiozdane şi rechizite

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a dăruit 500 de ghiozdane cu rechizite elevilor proveniți din familii defavorizate din municipiul Bacău, după cum informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Proiectul social-filantropic Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți

Evenimentul a avut loc joi, 17 septembrie 2015, începând cu ora 17:00 la Biserica Precista din oraş, în cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului social-filantropic Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți.

Elevii au fost selectați în baza unor analize realizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ prin intermediul parohiilor și a profesorilor de Religie.

Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru acest început de an, a dialogat cu elevii sfătuindu-i să învețe, să insiste pe studiu pentru a ajunge „oameni între oameni”. Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe copii să-și iubească părinții și învățătorii, să-i asculte și să-i respecte.

Premiile oferite elevilor din municipiul Bacău au fost rezultatul unui parteneriat încheiat între Protopopiatul Bacău și Primăria Municipiului Bacău.

Pentru anul școlar 2015-2016, Eparhia Romanului și Bacăului a investit pentru burse, ajutoare sociale, daruri constând în rechizite, haine și dulciuri suma de 75.000 de lei, aici fiind incluși atât elevii din județul Bacău, cât și cei din zona Romanului.

Comentarii Facebook


Știri recente