43 de episcopi s-au întrunit la Chicago

Episcopii ortodocși canonici din America de Nord și Centrală s-au întrunit săptămâna trecută în Chicago, Illinois. La cea de-a treia întâlnire au participat 43 de episcopi care, între alte probleme canonice și juridice, au dezbătut organizarea canonică a Bisericii din Statele Unite ale Americii, informează „Ziarul Lumina”.

La Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală au participat și IPS Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi și PS Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Arhiepiscopiei noastre, în acest proces continuu, conceput pentru a pregăti un plan care să fie prezentat viitorului Mare Sinod Pan-Ortodox, a existat un consens din partea tuturor episcopilor în ceea ce privește respectarea normelor canonice ale Bisericii și rezolvarea tuturor anomaliilor canonice din America de Nord, astfel încât mărturia și misiunea Bisericii lui Hristos să fie întărite și sporite.

În mesajul adresat credincioșilor în acest context, episcopii au transmis: ‘Vă chemăm pe toți, creștini ortodocși, să fiți credincioși chemării de a fi lumina lumii. Noi recunoaștem presiunile enorme sociale de a ne conforma standardelor societății, dar vă îndemnăm să stați neclintiți și să țineți predaniile pe care le-ați învățat (2 Tes. 2, 15), astfel ca făclia să nu fie pusă sub obroc, ci în sfeșnic (Mt. 5, 15), pentru ca toți să vadă. Practica dreaptă să ne fie pe măsura credinței drepte ortodoxe. De aceea, trebuie să salvăm taina Cununiei în conformitate cu voința lui Dumnezeu pentru o unire sfântă între bărbat și femeie și pentru sfințenia familiei ca și nucleu fundamental al unei societăți sănătoase. Pentru aceasta subliniem necesitatea participării familiei la slujbe, în special la Sfânta Liturghie duminicală. Trebuie să luptăm pentru eliminarea violenței de orice fel împotriva celor nevinovați, în special împotriva femeilor și a celor nenăscuți. Chemăm la responsabilitate persoanele, instituțiile și guvernele pentru a asigura bunăstarea fiecărui cetățean. Trebuie să ne opunem risipei și egoismului care domină societatea noastră de consum, mărturisind că cetatea noastră este în ceruri (Fil. 3, 20), pentru ca mărturia noastră să fie caracterizată de dragoste și milă, de generozitate și filantropie, ca daruri ale lui Dumnezeu care iubește pe tot omul’.

Comentarii Facebook


Știri recente