42 de premii în cadrul „Serii la Colegiu“

Miercuri seară, la Colegiul „Sfântul Nicolae“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi a fost organizată manifestarea „Seară la Colegiu“, care a cuprins momente de teatru în limba franceză, o tombolă caritabilă şi un concert de muzică psaltică. Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediţie, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru activităţile caritabile desfăşurate de studenţii teologi ieşeni.

„Seară la Colegiu“, manifestare organizată de studenţii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae“, a avut loc miercuri, 11 martie 2015, în Sala Juventus, sub coordonarea domnului director Valentin Iulian Ţoc. Evenimentul, aflat deja la cea de-a IV-a ediţie, s-a bucurat de un public numeros, din care au făcut parte şi arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, părintele Radu Brânză, coordonatorul Departamentului Pro Vita, pr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, protos. Valerian Radu, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Momentul central al serii a fost extragerea câştigătorilor tombolei caritabile, în urma căreia participanţii au avut şansa de a câştiga diferite premii. Au fost acordate în total 42 de premii – o icoană dăruită de IPS Părinte Mitropolit Teofan, CD-uri „Uşile pocăinţei“ ale Corului Aleph, o tabletă Samsung Tab3, un telefon Samsung Galaxy Fresh, candele, icoane şi obiecte realizate de către membrii colegiului, cărţi, icoane şi obiecte acordate de către mentorii colegiului.

„Această tombolă este dezvoltată ca şi concept de către cei de la Colegiul «Sfântul Nicolae», care au înţeles că mai fericit este a da decât a lua, după cum ne spune Mântuitorul Hristos. A da şi a lua, din această perspectivă, înseamnă a creşte cu adevărat. «Comerţul» acesta duhovnicesc este încurajat atât de credinţa noastră creştină, de empatia noastră faţă de semeni şi ne caracterizează într-un sens foarte înalt. Tombola aceasta este un exerciţiu de a creşte împreună cu celălalt, de a creşte frumos şi de a creşte înaintea lui Dumnezeu aşa cum, după spune cuvântul Psaltirii, «cresc cedrii lângă izvoarele apelor»“, a spus părintele consilier Hrisostom Rădăşanu în cadrul întâlnirii.

Tombola a fost precedată de un moment de teatru în limba franceză – „Negustorul de timp“, realizat de trupa de teatru Mooz.

Seara s-a încheiat cu un recital al Corului „Aleph“.

Comentarii Facebook


Știri recente