41 de mănăstiri și schituri din Arhiepiscopia Bucureștilor prezentate într-un album apărut la Editura Basilica

Cartea „Pridvoare ale cerului. Mănăstiri și schituri din Cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea conține fotografii și informații istorice dar și artistice sau arhitecturale ale lăcașurilor de cult monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cartea însumează 445 de pagini unde sunt cuprinse 41 de mănăstiri și schituri.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a scris în prefața cărții că „teritoriul românesc este presărat de multe mănăstiri și schituri mai vechi sau mai noi în care monahii transformă noapte în zi, căutând lumina cea neînserată a harului”.

Arhiepiscopia Bucureștilor are, între lăcașurile sale, vechi mănăstiri ctitorite de voievozi ai Țării Românești, dar și altare înălțate de călugări smeriți, de ierarhi, de binecredincioși creștini care au dorit să aducă slavă lui Dumnezeu”, a evidențiat Preafericirea Sa.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente