250 specialişti în asistenţă socială din Republicii Moldova vor beneficia de cursuri de perfecţionare

Proiectul „Consolidarea capacităților specialiștilor din domeniul Protecției copilului din Republica Moldova” implementat de CCF Moldova și Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova cu structura din subdiviziune ANAS, finanțat de #CaritasViena, a fost implementat de la 1 februarie în Republica Moldova.

Scopul acestui proiect este consolidarea abilităților profesionale a aproximativ 250 de specialiști din sistemul de asistență socială, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Beneficiarii acestor cursuri de perfecţionare vor fi asistenți sociali, manageri de servicii sociale, specialiști din cadrul STAS (Strucutură Teritorială de Asistență Socială) și asistenți parentali profesioniști/părinți educatori din 6 raioane ale Republicii Moldova (Strășeni, Nisporeni, Căușeni, Râșcani, Glodeni, Drochia).

Igor Belei, director executiv al IRMS „ Diaconia”, a subliniat că „acest proiect este un nou început pentru Diaconia şi pune bazele unei colaborări promiţătoare cu  una din cele mai importante organizaţii cu înaltă expertiză în instituţionalizare, CCF Moldova”.

„În cadrul acestui proiect, Diaconia va împărtăşi experienţa acumulată în mobilizare comunitara asistenţilor sociali din raioanele partenere”.

Toate eforturile vor fi canalizate spre îmbunătățirea calității serviciilor destinate familiilor social-vulnerabile. Activitățile propuse în proiect se vor desfășura în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020.

Foto Credit: Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente