22 aprilie este Ziua Pământului în întreaga lume

Ziua de 22 aprilie a fost declarată sărbătoare oficială a planetei Pământ în anul 2009 de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Decizia a fost adoptată ca expresie comună a dorinţei tuturor de a contribui la un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului a fost instituită în 1970 de senatorul american Gaylord Nelson şi a avut scopul de a face cunoscute clasei politice de atunci problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.

După 20 de ani, în 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au adoptat Ziua Pământului într-o manifestare de o amploare deosebită în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei pe care locuim.

Tema Zilei Pământului 2022 este „Investiți în planeta noastră”. Cu această ocazie se trage un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător.

În 2020, la împlinirea a 50 de ani de când celebrăm Ziua Pământului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a transmis un mesaj în care aminteşte că, de fapt, „fiecare zi este Ziua Pământului”.

„Fiecare zi este o ocazie de a sărbători pământul, căci Al Domnului este pământul şi plinirea lui; lumea şi toţi cei ce locuiesc în ea (Psalmul 23:1). Fiecare zi este o amintire a vulnerabilității și solidarității noastre”.

Prin celebrarea Zilei Pământului ne reamintim că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.

Sursă foto: banatulazi.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…