21 Septembrie – Ziua Internațională a Păcii

Astăzi este Ziua Internațională a Păcii. Oameni din întreaga lume s-au rugat, la miezul zilei, timp de un minut, pentru pace, informează TRINITAS TV. Ca în fiecare an, Ziua a fost inaugurată la sediul Organizației Națiunilor Unite în sunetul „Clopotului păcii”, confecționat din monede donate de copii de pe toate continentele și dăruit instituției internaționale de Dieta Japoniei, Parlamentul bicameral din Țara Soarelui Răsare. Clopotul amintește de costurile umane ale războiului. Pe el au fost inscripționate cuvintele: „Să trăiască pacea absolută în lume!”.

Anul acesta, membrii Consiliului Mondial al Bisericilor sunt invitați să se roage pentru pacea zonei Caraibelor. Inițiativa aparține secretarului general, Reverendul Samuel Kobia, care a propus-o în 2004, după o întâlnire cu fostul secretar general al ONU, Kofi Annan.

În anul 2001, ONU a declarat ziua de 21 septembrie ca sărbătoare internațională a păcii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…