21 octombrie 2012 – Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii își serbează astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Mărturisitor Visarion

21 octombrie 2012 – Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii își serbează astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Mărturisitor Visarion.

S-a născut în localitatea Tălmaciu, județul Sibiu din părinții Nicolae și Măcinica Bălțat, la botez primind numele de Dumitru. Pe data de 5 mai 1989 este tuns în monahism la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Antonie Plămădeală, unde primește numele de Visarion. În ziua de 15 august 1989 a fost hirotonit întru diacon (ierodiacon), apoi preot (ieromonah) la 5 octombrie 1997, în Catedrala Ortodoxă Română din Cluj de către Înaltpreasfințitul Bartolomeu Anania al Vadului Feleacului și Clujului și întru Arhiereu, în Catedrala Ortodoxă Română din Alba – Iulia, la 12 octombrie 1997. Pe data de 5 martie 2008 este ales Episcop al Tulcii, iar la 25 martie 2008 este întronizat ca Episcop titular al Eparhiei Tulcii de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala ,,Buna – Vestire” din Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente