200 de beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” participă la diferite activităţi culturale şi recreative

Peste 200 de copii, beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, participă în această perioadă în mai multe activităţi cu rol educativ, activităţi culturale şi recreative.

În aceste proiecte educative sunt angrenaţi săptămânal zeci de copii şi tineri din parohiile şi şcolile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Olteniei.

Copii din Parohia Malu Mare, din cadrul Şcolii Gimnaziale Teasc, ai Şcolii Gimnaziale Bucovăţ, structurile Sărbătoarea şi Palilula, ai Şcolii Gimnaziale Băileşti structura Balasan, copii din cadrul Centrului de Plasament „Noricel” şi din cadrul mai multor Case de Tip Familial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj şi copii din cadrul Liceului Tehnologic Special „Beethoven” au participat la activităţile de săptămâna aceasta.

Activităţile au vizat în special familiarizarea elevilor cu mai multe instituţii de cultură din Craiova şi a unor instituţii mass – media.

Un grup de copii din cadrul Parohiei Malu Mare au vizitat perioada aceasta studioul regional al TVR Craiova, unde au cunoscut echipa de jurnalişti de aici, care le-au prezentat studiourile postului regional de televiziune al TVR.

O altă grupă de copii din Parohia Malu Mare au vizitat expoziţiile Muzeului de Artă Craiova.

Mai multe grupe de beneficiari ai Centrului au vizitat Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, Aeroportul Internaţional Craiova, Grădina Zoologică şi Parcul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Muzeul Olteniei, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova sunt două dintre instituţiile care şi-au deschis porţile încă o dată pentru copiii dezavantajaţi social din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Beneficiarii au avut prilejul şi de a vizita Secţia de Ştiinţele Naturii, Secţia de Etnografie şi Secţia de Istorie şi Arheologie a Muzeului Olteniei.

Pe lângă aceste activităţi, copiii participă în cadrul Centrului „Aripi de Lumină” la activităţi de terapie ocupaţională, precum pictură pe sticlă şi lemn, modelaj în lut, ateliere de creaţie, cât şi la jocuri recreative.

Foto Credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente