20 de tineri hipoacuzici din Arhiepiscopia Bucureștilor participă la o tabără în Munții Ciucaș

Preotul Mirel Ilie, coordonatorul Comunității ortodoxe a surzilor „Sf. Meletie” din București, organizează zilele acestea, o tabără pentru tinerii cu deficiențe de auz.

Activitatea se desfășoară la Cabana Ciucaș, în apropierea localității brașovene Cheia.

La tabăra „Cercetașii Munților” din Munții Ciucaș participă 20 de tineri cu deficiențe de auz din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Programul taberei include mai multe activități speciale, printre care: atelier de olărit, atelier de artă și meșteșugărit, care cuprinde un război de țesut, atelier de pictură, dar și jocuri de inteligență în care tinerii își vor antrena cultura generală.

Timp de două zile, participanții vor fi instruiți de persoane specializate în orientarea pe traseele montane. În această perioadă vor face o drumeție către Vârful Ciucaș. Totodată, tinerii hipoacuzici vor învăța și tehnici speciale de supraviețuire.

A doua parte a taberei va avea loc la Mănăstirea Izvorul Mureșului, unde tinerii vor învăța cum se realizează icoanele în mozaic și veșmintele bisericești. Aici vor face un videoclip cu pricesne și colinde pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Participanți vor primi, la finalul taberei, ghiozdane și rechizite pentru începutul anului școlar.

Tabăra se află la a noua ediție.

Comentarii Facebook


Știri recente