2 Mai, Ziua Națională a Tineretului. Inaugurarea Constanței drept Capitala Tineretului din România 2020 se amână

Începând din 2005, România a instituit în data de 2 mai Ziua Națională a Tineretului. Cu prilejul acesteia, se organizează activități sociale, culturale, artistice și sportive pentru tineri.

Acestea pot beneficia, conform legii, de sprijin material, financiar și organizatoric din partea autorităților centrale și locale și din partea Radio România și a Televiziunii Române.

Începând din 2016, în fiecare an un oraș din România primește titlul de Capitala Tineretului din România pe baza unui proiect care pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane. Realizarea proiectului beneficiază apoi de sprijin financiar din mediul privat și de concursul autorităților.

Capitala Tineretului din România funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital). Prima Capitală a Tineretului din România a fost Timișoara, urmată de  Bacău, Baia Mare și Iași.

Anul acesta, în data de 2 mai, Constanța urma să preia ștafeta și să devină Capitala Tineretului din România, însă organizatorii concursului au anunțat că programul preluării titlului și al derulării programului de la Constanța va fi amânat până după încetarea stării de urgență. Tot atunci va fi comunicat și programul pentru desemnarea următoarei Capitale a Tineretului.

Începând din anul 2000, există și o Zi Internațională a Tineretului, care se sărbătorește la 12 august, la decizia Organizației Națiunilor Unite.

Vezi și:

Foot: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente