2.175 de copii beneficiari ai taberei „Licăr de Lumină”

În cadrul proiectelor „Alege şcoala!” se vor desfăşura vara aceasta 23 de sesiuni de tabără pentru copii și tineri: 11 sesiuni de tabără vor avea loc la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman din Bușteni, judeţul Prahova, și 12 sesiuni la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din Durău, judeţul Neamţ, informează Ziarul Lumina. Beneficiarii taberei de creaţie creştină „Licăr de Lumină” de anul acesta de la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” vor fi 850 de copii din 14 județe ale ţării, iar la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” vor participa 1.325 de copii din 12 județe ale țării.

Primii 115 copii s-au întors acasă vineri, 26 iunie, din tabăra „Licăr de Lumină”, desfășurată la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din Durău, iar săptămâna aceasta (28 iunie – 3 iulie 2015), alți 169 de copii se bucură de taberele de creație „Licăr de Lumină” de la Bușteni și Durău, după cum a precizat pr. Florin Marica, coordonatorul proiectului „Alege şcoala!”, din partea Patriarhiei Române. Tabăra cuprinde trei ateliere: pictură, literar religios și creație.

Cele două proiecte „Alege şcoala!” sunt implementate de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România și, respectiv, cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. „Aceste proiecte își propun implementarea unui plan de acțiune și măsuri la nivel multiregional pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective pentru persoane care au părăsit timpuriu școala. Beneficiarii celor două proiecte – aproximativ 2.500 de copii și peste 1.800 de părinți – provin din zone rurale şi urbane, cu preponderenţă din zone foste industrializate, cu o rată mare a șomajului, izolate, lipsite de mijloace de comunicaţii şi cu o infrastructură slab dezvoltată. Prin participarea la activitățile de creație (desen, colaj, compuneri și eseuri, pictură etc.), copiii își dezvoltă creativitatea, sensibilitatea estetică, dar și motivația de a continua școala. Prin toate aceste activităţi se urmărește încurajarea fiecărui copil de a participa activ la descoperirea adevărurilor despre lucruri și fenomene. De asemenea, concursurile cu premii organizate în cadrul taberei vor contribui la asimilarea cunoștințelor noi și îi vor stimula pe participanți să se implice cât mai activ în cadrul atelierelor de lucru”, a precizat Mirela Savu Slusaru, specialist comunicare în cadrul proiectului „Alege şcoala!”.

Până în prezent, în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului „Alege şcoala!” (2009 – 2013), peste 9.000 de copii s-au bucurat deja de activitățile creativ-educative, dar și distractive ale taberelor. Mulți dintre ei își amintesc, încă, cu plăcere de experiența trăită în tabără, cu atât mai mult cu cât pentru majoritatea lor tabăra „Licăr de lumină” a fost primul prilej de a ieși din comunitatea în care s-au născut.

Comentarii Facebook


Știri recente