19 locuri de muncă pentru persoane vulnerabile, în jud. Alba Iulia

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au organizat, joi, 12 noiembrie 2015, conferinţa de închidere a proiectului Parteneriat pentru integrare. Proiectul a fost implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi a presupus înfiinţarea a două structuri de economie socială în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori), informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Structura de economie socială Şona este specializată în croitorie şi broderie realizând produse precum: articole de îmbrăcăminte, articole textile brodate pentru pensiuni şi hoteluri, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, batiste şi prosoape, reverende, trusouri pentru botez, costume populare, ştergare. Structura de economie socială de la Şona are nouă angajaţi.

Structura de economie socială Căpâlna are ca activităţi de bază sculptura în lemn, pictura pe sticlă, gravura dar şi fabricarea unor ţesături din lână şi bumbac. Activităţile întreprinderii sunt organizate sub forma unui atelier meşteşugăresc, bazându-se în primul rând pe respectarea tradiţiilor zonei. Structura de economie socială are 10 angajaţi cei mai mulţi fiind membri ai grupurilor vulnerabile.

„Implicarea Bisericii în cadrul acestui proiect se bazează atât pe valoare muncii în spiritualitatea creştină cât şi pe valoarea spiritualităţii creştine pentru munca omului. Munca şi credinţa sunt într-o strânsă interdependenţă, iar implicarea Bisericii în acest domeniu este cât se poate de firească. Acest tip de proiecte trebuie susţinute şi încurajate deoarece creează modele sănătoase de dezvoltare a comunităţilor mici prin identificarea şi folosirea potenţialului local” a precizat părintele Nicolae Călin Ignat preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

„Economia socială, un domeniu ce are în vedere atât dezvoltarea economică dar şi integrarea socio-profesională a unor categorii de persoane vulnerabile, este o opţiune de dezvoltare comunitară ce trebuie susţinută de autorităţile locale. Proiectele implementate în anul 2015 prin intermediul finanţărilor alocate prin Axa 6 – „Dezvoltarea economiei sociale” au dus la înfiinţarea a peste 50 de structuri de economie socială numai în judeţul Alba şi la crearea unui număr de aproximativ 300 de locuri de muncă. Proiectul „Parteneriat pentru integrare”, implementat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, este o experienţă comună asumată care a dus la crearea a două structuri de economie socială ce asigură locuri de muncă în comunitate şi valorifica potenţialul local specific, resurse umane şi materiale, meşteşuguri şi artă populară” a declarat Lenica Bucur, şeful Serviciului coordonare şi proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

„Proiectul a avut ca rezultate înfiinţarea a două structuri de economie socială, la Şona şi la Căpâlna, în care au fost angajate 19 persoane majoritatea din grupuri vulnerabile. Aceste persoane au fost selectate din peste 50 de cursanţi care au urmat un curs de competenţe antreprenoriale. Credem că impactul acestui proiect este vizibil deja în cele două comunităţi care sunt stimulate să se dezvolte economic folosindu-şi potenţialul şi resursele locale” a mărturisit managerul proiectului Daniela Truţa.

Proiectul Parteneriat pentru integrare a fost implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Meşteşugarii din Căpâlna. În cadrul proiectului au fost înfiinţate două structuri care au creat 19 locuri de muncă fiind angajate persoane din grupuri vulnerabile şi astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care funcţionează. Proiectul Parteneriat pentru integrare este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…